Välkomna till föreningsträff i Malmö med Lotte Möller!

 

IMG_0973.JPG

 

 Lotte Möller, författare till Augustprisnominerade boken Bin och människor: om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker. 

  • Lotte berättar inlevelsefullt om bokens innehåll och det skapande arbetet med tillblivelsen av boken.

”I den här boken står relationen mellan människor och bin i centrum. Det blir en vindlande och stundtals stingslig resa från antiken till dagens biodlarvärld. Lotte Möller berättar vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung som styr bisamhället. Hon beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Vi får också följa grannkonflikter och bisvärmar som spårar ur.

Med en särskild blick för färgstarka karaktärer låter hon oss möta alltifrån en skjutglad kalifornisk biodlare, som rasar mot både mördarbin och bipolitik, till Rudolf Steiner och benediktinermunken Broder Adam, Buckfastbiets fader, som hamnar i konflikt med en ny abbot.

 Förhållandet mellan människa och natur löper som en röd tråd genom boken: hur det har sett ut genom historien, men också hur det tar sig uttryck idag, när den oroväckande bidöden gör binas framtid mycket osäker. Vad händer då med oss?” (Adlibris 2019)

Tid: kl 18.00 den 2 april

Plats: Stora hörsalen, Malmö Folkhögskola, Trindyxegatan 2, 213 76 Malmö. 

Kollektivtrafik: Stadsbuss 31, 33 eller regionbuss 170.

Anmälan: Anmälan om deltagande sker senast den 23 mars med betalning av 100kr till föreningens SWISH: 123 1340652 eller Nordea plusgiro: 535250-5. 

OBS! Ange namn på deltagaren.

Medlemmar i Malmö Biodlareförening har förtur till evenemanget om anmälan och betalning sker före den 2 mars. Antalet platser är begränsade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s