Tips från Sydvästra Skånes biodlareförening

Medlemmar i Lunds biodlare är välkomna att delta i nedanstående aktiviteter!
OBS ändrad plats Utbildningskvällarna är på Träffpunkt AKKA Frans Malmrosgatan 55, Trelleborg. Det finns en liten parkering där, när den är full kan ni parkera på Nils Holgerssons väg där finns även ett par betalparkeringar.Kaffe med tillbehör serveras. Vi följer FHMs restriktioner för att minska smittspridningen.

BIODLINGENS OCH HONUNGENS HISTORIA
Onsdag 2 mars kl 18.30 – Bengt Nihlgård  DIGITALT  https://teams.live.com/meet/94239491889293   Honungsbin av olika slag har utnyttjats av människor iflera årtusenden och bisamhällen har odlats på många olika sätt under tidens gång. Honung har hela tiden varit en oerhört uppskattad och värdefull produkt, betydligt dyrbarare än dagens honung. Detsamma gäller även vaxet, som var den viktigaste ljuskällan i många hem en gång i tiden.

HUR FÅR MAN VÄRLDENS BÄSTA HONUNG?
Onsdag 6 april kl 18.30 Lars Fischer och Zofuz Knudsen Inträde 80 kr
Anmälan till kjell@sydbi.se – Senast 29 mars
Lars och Zofuz har varit biodlare sedan 2009 och bor iDanmark, nära Odense på Fyn. De två vännerna vann världsmästerskapet i honung på Apimondia-kongressen i Istanbul 2017. Zofuz är internationell honungsdomare och de två är generellt mycket engagerade i den danska biodlarföreningen. Lars och Zofuz kommer och presenterar sin biodling och berättar om sin honungsbehandling, samt om hur man gör världens bästa honung.


MINIKURS – HONUNGSSENSORIK
Torsdag 21 April kl 18.30– Bidrottningen – Viktoria Bassani  Kurskostnad – 350 kr
Anmälan  till Kjell@sydbi.se  och betala till Föreningens  BG 591-4007 senast 12 april.
En kväll där Viktoria kommer att guida oss för att bedöma vår honung med hjälp av våra sinnen. Tanken är att vi bättre ska förstå våra egna och andras honungssorter för att få djupare förståelse och kontroll på vår honung. Då kan vi också marknadsföra vår honung bättre och ge värdefull insikt till våra kunder.
Viktoria Bassani är biodlare och utbildad inom sensorik i en bredd av olika livsmedel. Hon har erfarenhet från vinbranschen och arbetar sedan många år med sensorisk analys och provsmakning.

 
BLOMMOR TILL BINA

Torsdag 5 maj kl 19.00 – Sara Hall – Gröna Sara Inträde 50 kr
Anmälan till kjell@sydbi.se – Senast 27 april
Följ med på en inspirerande föreläsning om Blommor till Bina från tidig vår till höst som hjälper till med den biologiska mångfalden och ger både bin, humlor och vildbin mat i trädgården. Vilka av trädgårdens växter innehåller mycket nektar eller pollen. Traditionella bi-vänliga växter varvas med lite mer udda sorter som kanske inte i första hand förknippas med bin men som är bi-magneter.

2 reaktioner till “Tips från Sydvästra Skånes biodlareförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s