Sommarprogram Sydvästra Skånes biodlarförening

Plats: Föreningsbigården i Länkarnas park i Kyrkoköpinge, Soldalavägen, om inget annat anges. Det är inte tillåtet att köra bil upp till Föreningsbigården. Till träffarna i Föreningsbigården  tag med dig kaffekorg. Under fikat utbyter vi erfarenheter om bina.Föredragen tar ca 30-45 min. Träffarna börjar kl 18.00.  Obs familjemedlemmar är också välkomna!  

Tisdagen den 31 maj kl 18.00 Svärmkontroll. Vad kan göras för att undvika svärmning Kjell ger olika tips på olika åtgärder som förhindrar svärmning.

 Tisdagen den 21 juni kl 18.00 midsommarfest.
Vi äter sill och potatis. Sill och passande drycker, kaffe, tallrik, glas och bestick tar du själv med så fixar vi en gryta med kokt nypotatis. Föreningen bjuder på potatis gräddfil, gräslök och tårta till kaffet. Anmälan till Kjell Nilsson, kjell.sydbi@gmail.com eller 0708 -196320 senast den 19 juni för att vi ska veta hur mycket potatis vi ska koka.

Tisdag 5 juli kl 18.00 Träffas vi hos Gunn Baustad Tittentevägen 159 Svedala.Gunn ska då visa hur en Hiwe Flow kupa fungerar.

Ta med dig kaffekorg och något att sitta på när vi fikar

Tisdagen den 2 augusti kl 18.00 Tomatkungen Åke Truedsson Forshällavägen 66, Möllegården, 235 91 Vellinge. Åke kommer att berätta om sin trädgård och guida oss genom hans odlingar. Efteråt blir det kaffe.  Inträdesavgift 50 kr.  Föranmälan senast den 31 juli till Kjell Nilsson 0708196320 eller Kjell@sydbi.se

Tisdagen den 23 augusti  kl 18.00 Säsongsavslutning i Föreningsbigården.Det blir frågesport med bi-tema. Därefter grillar vi. Du tar själv med dig något att grilla och äta o dricka till samt tallrik o bestick m.m. Föreningen håller med grillkol.