Mentor

Nu har nybörjarkursen i biodling precis dragit igång, med fler deltagare än någonsin. För att kunna ge så bra stöd som möjligt till den nya gruppen så tänkte vi starta en form av mentorskap. Vi är många duktiga medlemmar i föreningen som genom åren fått erfarenheter, ibland genom den hårda vägen men ofta genom att fråga någon annan erfaren biodlare och nu är det vår tur att dela med oss.

Vi gjorde en liten undersökning hur många av deltagarna som var intresserade av att ha en mentor och det var fjorton stycken, vi tänker att det är lämpligt att man är geografiskt nära varandra så att man lätt kan titta ner i bikupan tillsammans. Jag har tagit på mig att försöka matcha ihop deltagare på kursen med erfarna biodlare (nybörjar erfarenhet funkar fint).

Våra nya deltagare kommer att ha bin i Lund, S Sandby, Dalby, Furulund, Revinge, Häckeberga och några ut mot Österlen. Mejla mig nu med en gång så kan jag sätta igång en planering hur vi ska mötas på ett trevligt sätt Mejla mig genom att klicka här Kontaktperson Karin Herrlander

Det är också många som vill ha bin till våren så fundera om ni har ett eller två samhällen till försäljning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s