Någon med bikupor i närheten av växthus?

Länsstyrelsen Skåne gör en studie om bin och bekämpningsmedel!

Nu söker de några biodlare som har bisamhällen i närheten av växthus. Man planerar en pilotstudie där de vill studera om pesticider som är förbjudna på åkermark men tillåtna i växthus kan spridas via vattenläckage, och upptag i bi-dragande växter, till bin och andra pollinerare. (Alternativt efter det att bin sökt föda i själva växthuset.)  Biinsamlat pollen kan ge både viktig exponeringsinfo och möjliggöra bestämning vilka växtarter som skulle kunna vara länken mellan applicering i växthus och bin. En provtagning av växtdelar alternativt pollen/bin från bisamhällen skulle helst behöva ske under juni.

Uppfyller du kraven och som skulle vara intresserad att ställa upp för provtagning så hör av er till lundsbiodlare@gmail.com så förmedlar jag kontakten vidare.
Läs mer här: 
 https://www.lansstyrelsen.se/skane/om-lansstyrelsen-skane/nyheter-och-press/nyheter—skane/2019-05-24-%E2%80%8Blackage-av-insektsgifter-fran-skanska-vaxthus.html?fbclid=IwAR0IXTsrYX0chhUAyvtshISegJizN5zFhMknNO8pJCgU_DUK7ZGC4QEqmCQ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s