Ordförande har ordet

I år måste vi vänja oss vid andra sätt att umgås på än vad vi normalt brukar. Coronaviruset har vänt upp och ner på allas vår tillvaro.

Många biodlare bland annat i vår klubb tillhör den kategorin som Folkhälsomyndigheten benämner ”riskgrupp” och detta måste vi ta hänsyn till i vår verksamhet i vår förening.
Även om biodling normalt är en ensam syssla utan smittorisk så kräver dagens situation att vi ändrar lite på sättet som vi träffas på.

Årets utbildning av nya biodlare avbröts i mitten av mars på grund av Coronan. Enbart en träff utomhus på Jönstorp har kunnat genomföras sedan dess för eleverna på ett betryggande sätt.

Häromdagen när styrelsen träffades för ett möte, utomhus i Skrylle, enades vi om att försöka oss på att avluta utbildningen med hjälp av distansundervisning.
Sven-Åke och Jan tittar just nu på vilken lösning som lämpar sig för detta. Alla kursdeltagare kommer att kontaktas i god tid när vi vet hur vi skall gå tillväga.
Om någon inte har tillgång till en dator så tar vi fram en ”plan B” för dem.

Detta kan också vara en bra erfarenhet för kommande år då vi just nu inte vet om vi kan och får ha fysiska sammankomster i januari 2021.

Vårt program för sommaren står fast med undantag av Bigårdsträffen hos Rolf och Margrethe den 7 juli som ställs in. De tillhör bägge en riskgrupp och vi vill inte äventyra deras hälsa.

SBR Skåne har också med anledning av Coronautbrottet flyttat sin utbildningsdag i Fulltofta till lördagen den 5 september. Samma dag som vi hade planerat för vår Vax och Bibröds-dag hos Anna. Anna har gett besked om att vi kan flytta vårt arrangemang en dag framåt till söndagen den 6 september. På så sätt kan de som vill delta i bägge aktiviteterna.

I mitten på augusti kommer styrelsen att träffas igen och då hoppas vi alla att vi kan bestämma hur vi kan göra med våra aktiviteter i höst som alla är tänkta att hållas inomhus.

Jag hoppas att ni alla får en skön sommar och att ni får tag i eventuella svärmar. Själv har jag redan haft två svärmar som jag till all lycka fick tag i och som nu har fått nya hem.

Pelle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s