Julhälsning från ordförande

 

Den nya styrelsen har som ambition att på detta vis, på Facebook och via hemsidan göra korta inlägg med jämna och ojämna mellanrum och då ta upp saker som kan vara av intresse för våra medlemmar och våra bi. Denna gång är det jag som skriver, nästa gång kan det vara någon annan.

Först vill jag tacka alla medlemmar som kom till årsmötet i november.

De 44 personer som kom fick höra Gröna Sara berätta om växter som attraherar våra små flygande vänner under hela säsongen då de är utanför kupan. Jag vill gärna tro att det inte bara var Gröna Sara som drog utan jag hoppas att intresset för hur vi bedriver verksamheten i vår klubb, Lunds Biodlare också bidrog till att så många dök upp. Under mina tio år i klubben har jag aldrig upplevt att det varit så här stor närvaro på ett årsmöte. Har vi ett trendbrott i klubben vad det gäller engagemang från medlemmarna? Jag vill gärna tro det!

Hösten har varit varm och när jag behandlade med Oxalsyra i helgen var det fortfarande ett par samhällen som inte satt sig i klot. Ett tecken på klimatförändringen eller bara naturens normala variation? Hur som helst, inget att oroa sig för, bina vet hur dom vill ha det.

Styrelsen håller i skrivande stund på att organisera nästa års aktiviteter och vi hoppas kunna presentera ett komplett program runt 1 februari, också på Facebook och via hemsidan.

I februari kommer styrelsen att träffa representanter för våra grannklubbar för att diskutera om och hur vi kan samarbeta. Ett samarbete kan till exempel innebära att vi kan delta i varandras aktiviteter när tillfälle ges. Ett sådant samarbete får dock inte göra att den arrangerande klubbens medlemmar inte får plats. En spännande utmaning, tycker jag, som om det lyckas kan ge alla ett större utbud av aktiviteter att delta i. Mer information om detta i februari.

Eftersom vi, Lunds Biodlare, inte har någon egen lokal är det omöjligt för oss att hålla kurser där man kan bygga sin egen kupa eller dit man kan komma för att smälta sina ramar.

Här måste jag be er att kontakta studieförbunden och se om de kan erbjuda någon snickarkurs där man kan bygga en kupa. Vad gäller vaxsmältningen kanske de intresserade kan gå samman med andra intresserade och skaffa något gemensamt? Använd gärna vår Facebook för att ställa frågor till andra medlemmar om sådant här.

Jag vill också påminna om att det är medlemmarna som gör en klubb, inte styrelsen. Vi är en ideell klubb som bedriver den verksamhet som våra medlemmar önskar och vill.

Till alla er som har idéer på aktiviteter, fundera över om inte ni själva kan arrangera en bigårdsträff eller annat möte för klubbens medlemmar. Många av er har säkert kunskaper som ni kan dela med er av. Hör i så fall av er till styrelsen så annonseras era initiativ på Facebook och på hemsidan.

Till sist vill jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2020.

 

Per Sjögren

Ordförande Lunds Biodlare

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s