Ordförande har ordet

Året som gått har inte varit likt något annat i mitt drygt sextioåriga liv. Corona-pandemin med tillhörande Covid-19 har vänt upp och ner på tillvaron för de flesta av oss.

Årets ”fysiska” årsmöte som vi höll i föreningen den 17 november kommer nog att gå till historien som det snabbaste någonsin. Pandemin gjorde att vi fick ta till lite ovanliga metoder för att trygga demokratin och öppenheten i klubben och samtidigt säkerställa att vi inte smittade varandra. Jag hoppas att ni alla är nöjda med det sätt som styrelsen löste problemet, om inte får ni gärna höra av er till mig så vi kan bättra oss i framtiden. Samtidigt vill jag tacka alla som deltog både digitalt och fysiskt på årsmötet från hela styrelsen för det fortsatta förtroendet ni gav oss. Tack.

Samtidigt upplevde vi i Lundaregionen ett svärm-år som aldrig förr. Den nyinrättade Svärmtelefonen hos SBR gick varm från början av maj till mitten av juli. Vissa dagar fick jag 3–4 samtal om svärmar i vårt närområde.
På nyåret kommer vi att gå ut med förfrågan om vem som vill och kan ta svärmar som kommer under året. De som anmäler sig till denna lista kommer att bli kontaktade när svärmar finns i deras närområde som behöver tas om hand. Era telefonnummer kommer inte att läggas ut på nätet eller lämnas till SBR. Listan kommer att förvaltas av klubbens medlemmar som är uppkopplade till Svärmtelefonen.

Vid vårt styrelsemöte i början av december konstituerade vi den nya styrelsen och började dra upp riktlinjer för 2021 så långt det nu är möjligt. Vi känner att det är bättre att planera lite aktiviteter med risk att få ställa in istället för att vänta ut Pandemin. Detsamma gäller utbildning för nybörjare under vintern/våren 2021. Styrelsen jobbar med bägge dessa frågor och hoppas kunna återkomma med lite mer handfast information i slutet på januari 2021.

I Bitidningen nr 10/2021 på sidan 10 finns en artikel som fascinerade mig. Den handlar om Bigift och acetylkolin och hur det påverkar vårt immunförsvar. Har ni inte läst artikeln rekommenderar jag er att göra det. Samtidigt väcker artikeln frågor. Har någon biodlare i vår förening blivit smittad av Covid-19? Finns det biodlare i vår förening som haft familjemedlemmar som smittats men själv inte blivit drabbade trots närhet till den sjuke?

Om ni känner att ni passar in i någon av mina frågor får ni gärna höra av er till mig. Det är av ren nyfikenhet jag är intresserad och jag lovar att behandla det ni säger konfidentiellt.  Om detta stämmer som sägs i artikeln, varför forskas det inte mer på detta då?

Nästa utskick planeras till slutet av januari 2021.

Till sist vill jag tacka er alla som deltagit i klubbens olika arrangemang och önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År.

Per Sjögren, ordförande Lunds Biodlare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s